Distriktskonferencen i Hellevad 2023

Distriktskonference fandt i år sted på Hotel Kløver Es i Hellevad 14. april 2023. Nr. Rangstrup Y's Men's club var værter og stod for det praktiske arrangement i år, hvortil 74 pesoner fra distriktet havde tilmeldt sig. Programmet var tilrettelagt sådan, at der var god tid til at få en snak med andre - og det blev i rigt mål benyttet.

Efter velkomst og indledning blev der serveret en dejlig middag. Festtalen blev holdt af generalsekretær i KFUM's Soldatermission, Per Møller Henriksen, der fortalte om "KFUM's Soldatermission - Soldater og veteraner som hjetesag". Det var en meget levende og inspirerende fortælling om arbejdet med og blandt soldater fra starten til de nye udfordringer i dag. Per Møller Henriksen var kun 21 år, da han blev lever af et soldaterhjem, og siden har hav været flere steder, også når soldater blev udstationerede, og han har været med til at påbegynde et arbejde blandt veteraner. Her fik vi et meget grundigt, engageret og nuanceret billede af de forhold og udfordringer, der er med en krig i Europa. Vi kan som Y's Men konstatere, at det har haft værdi, at mange af os har støttet arbejdet gennem årene.

Efter kaffe med hjemmebagt kringle aflagde  DG Regnar Nielsen beretning for det forløbne år, hvor han måtte træde til som DG for et år mere. Distriktet har i dag 198 medlemmer. Det er velfungerende, men bærer også præg af, at vi er ved at være oppe i årene, hvorfor der må gøres en ekstra indsats for at få nye med. Distriktsskatmester Ebbe Ejlertsen orienterede om distriktsregnskabet og rejsefonden. Der blev bragt en hilsen fra regionen af regionssekretær Arne Braüner, som kunne fortælle, at der arbejdes med modellovene, efter af vi nu har gjort erfaring med ny struktur, og for at få lovene mere tidssvarende. Den kommende DG, Poul Nissen, gjorde rede for nogle tanker om det kommende år, klubåret 2023-24, inden han afsluttede aftenen.

Invitation til aftenen, referater og årsregnskab er lagt i Distrikts-intranet.